Fotoboeken

Fotoboek SCB Zoom- en Zegestede

Stichting Crematoria en begraafplaatsen Zoom- en Zegestede

In dit fotoboek brengt fotografe Suzanne Bohncke haar opgedragen werk voor de Stichting Crematoria en Begraafplaatsen van de laatste 5 jaar, in het kort, in beeld.
Een aantal foto’s heeft betrekking op de nieuwbouw van crematorium Zegestede te Roosendaal in 2007, opening en open dag in 2008 en de
vernieuwbouw van crematorium Zoomstede in 2011, te Bergen op Zoom.
Een gedeelte van de foto’s brengt de extra activiteiten en de nodige inspanningen in beeld die bestuur, directie en haar medewerkers leveren om haar eigen kwaliteit te bevorderen en dienstbaar te kunnen zijn voor nabestaanden.
Ook is er in dit fotoboek veel aandacht gegeven aan Allerzielen; veel nabestaanden kijken respectvol en met een warm gevoel hierop terug.
Als fotografe en als kunstenares verstaat Suzanne de kunst een foto te laten spreken.

Fotoboek SCB Zoom- en Zegestede 2

Fotoboek SCB Zoom- en Zegestede 3

Monumentenboek Westerveld

Westerveld
Westerveld: een monumentale ontdekkingstocht

In het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld zijn vele monumenten te vinden. Elk met een eigen verhaal. Monumentaal, klassiek en modern. Om iedereen de gelegenheid te geven deze monumenten te ‘ontdekken’ is een uniek naslagwerk verschenen: ‘Westerveld, een monumentale ontdekkingstocht’, met bijzondere verhalen begeleid door prachtige foto’s.

Ontdekkingstocht
De beschreven monumenten in het boek zijn bijzonder vanwege hun unieke karakter, cultuurhistorische waarde en/of de bekendheid van de overledene. Veel bekende mensen vonden in het gedenkpark van Westerveld hun laatste rustplaats. Kunstenaars, politici, hervormers, pioniers maar ook bijvoorbeeld mensen uit de radio- en televisiewereld.

Het boek – inclusief een plattegrond waarop staat aangegeven waar zich welke monumenten bevinden – beschrijft monumenten van onder andere de schrijver Multatuli (Eduard Douwes Dekker), acteur Lex Goudsmit, vliegtuigbouwer Anthony Fokker, politicus Pim Fortuyn en schrijver Boudewijn Büch. Niet alleen klassieke monumenten hebben een plaats in dit boek, maar juist ook monumenten met een heel eigentijdse vormgeving. En uiteraard ontbreken ook urnenmonumenten niet.

Fotografie en opmaak: Suzanne Bohncke

Westerveld2

Westerveld3

www.suzannebohncke.com